De Stip 2018

De Stip 2018

De Stip Hollands Kroon 2018 laat zien waar we naar toe gaan en hoe we dat gaan doen. Vanaf 2014 zijn we bezig geweest met het vormen van zelfsturende teams, pits noemen we dat in Hollands Kroon. Inmiddels zitten alle collega’s in een pit en zijn de laatsten bezig met het daadwerkelijk vormen van het zelfsturende team.  
Waarom werken met zelfsturing? Wij denken dat we door deze organisatievorm nog meer gebruik kunnen maken van de kwaliteiten in de organisatie en hiermee de dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Wij geloven dat collega’s in deze omgeving beter tot hun recht komen en daardoor het beste van zichzelf kunnen geven. Er zijn dan ook geen managers of leidinggevenden meer, alleen de directie. 

Processen

Om te komen tot een slimmere gemeente is inzicht in de processen van groot belang. Iedere pit heeft een aantal processen waar zij verantwoordelijk voor is. Als je naar het stip-filmpje kijkt, zie je dat de organisatie is ingedeeld in rode en groene teams. De groene teams zijn de proces-teams, waarbij producten en diensten worden geleverd aan onze inwoners.  
Door te werken met zelfsturende teams en dit in te delen volgens de blauwe, rode en groene bladeren, ziet ons organigram er op dit moment zo uit: 

Onder deze hoofdprocessen vallen de teams. Benieuwd naar onze teams? Deze informatie vind je bij De Pits.We willen eerst graag weten wie je bent Voordat we willen weten wat je kunt

 
 
 
Gemeente Hollands Kroon  |  Postbus 8 1760 AA Anna Paulowna  |  088 - 32 15 000  |  wervingenselectie@hollandskroon.nl | Proclaimer
 

Sitemap | Powered by HVMP Internet Marketing