Over ons

Over ons

Hollands Kroon is een jonge plattelands-gemeente in de Kop van Noord-Holland.

Onze organisatie stemmen we af op de veranderingen in de samenleving. Inwoners weten steeds beter wat ze willen en wat ze nodig hebben. Onze toegevoegde waarde vertaalt zich hierdoor meer in werken mét de inwoners in plaats van vóór de inwoners. Dit vraagt van ons als gemeente een andere manier van organiseren en een andere visie op dienstverlening.

Ontwikkelingsgericht, toekomstgericht en innovatief: dat is wat we als gemeente willen zijn. Geen genoegen nemen met standaard oplossingen. Door juist buiten de bestaande kaders en paden te werken en te kiezen voor gedurfde aanpakken realiseren wij doelen. Wij vragen van onze medewerkers om ondernemend te denken, oplossingsgericht te handelen, initiatief te nemen, lef te hebben, risico's te nemen en positief kritisch te zijn.

Bij Hollands Kroon werken we steeds digitaler. Dit doen we onder andere om de kwaliteit van onze dienstverlening aan onze inwoners te verhogen. Het doel is een snelle, adequate, moderne en klantvriendelijke dienstverlening. Hiervoor maken we gebruik van moderne en efficiënte technologie. Hoe wij dit bij Hollands Kroon doen, staat beschreven in ons magazine, zie onderstaande link. Dit verhaal is ontworpen en opgezet in samenwerking met Microsoft.

http://blogs.microsoft.nl/stories/hollands-kroon 

Deze andere manier van organiseren is ook zichtbaar in onze organisatiestructuur. Tussen 2014 en 2018 werken we, door de invoering van De Stip 2018, toe naar twee lagen: Het directieteam en de 30 à 40 zelfsturende teams. 

Wij hopen dat andere overheden hier kennis van nemen, ervan kunnen leren en er mogelijk door geïnspireerd raken.

 

We willen eerst graag weten wie je bent Voordat we willen weten wat je kunt

 
 
 
Gemeente Hollands Kroon  |  Postbus 8 1760 AA Anna Paulowna  |  088 - 32 15 000  |  wervingenselectie@hollandskroon.nl | Proclaimer
 

Sitemap | Powered by HVMP Internet Marketing